Hoe is The Sandt Investment Engineers ontstaan?

Dewnarain: “Wij zijn The Sandt B.V. gestart omdat wij vonden dat de financiële markten waren veranderd, producten anders moesten worden opgebouwd, bedrijven anders te werk moesten gaan en zelfs de investeerders die we spreken heel anders in het leven staan dan 10 jaar terug. Zowel mijn zakenpartner Patrick van der Tuin en ik (Edwin Dewnarain) hebben sinds 1998 ruime ervaring in het vermogensbeheer en hadden het idee dat wij het zelf beter konden doen.”

Wat doen jullie dan zo anders?

Dewnarain: “Wij ontwikkelen op de mooiste triple-A locaties ter wereld exclusieve vastgoedprojecten. Dit doen wij samen met de beste partijen in Nederland zoals architectenbureau OZ en Van Rossum B.V. Deze partijen zijn betrokken geweest bij onder andere bijna de gehele Amsterdamse Zuidas, de Johan Cruyff Arena, het internationale hoofdkantoor van het modehuis Chanel en ze zijn al erg actief in het Caribisch gebied.

Daarnaast geeft het grootste gedeelte van de aanbieders voornamelijk achtergestelde obligaties uit. Wij hebben er gelijk bij de start voor gekozen om de obligatie niet achtergesteld aan te bieden. Alle kavels die wij aankopen voor de te ontwikkelen projecten worden dan ook als onderpand ingebracht in de organisatie.

Ook kiezen wij ervoor om niet direct rente uit te keren maar dit op basis van afschrift te doen. Gezien het feit dat we iedere keer een kavel aankopen om die te ontwikkelen en vervolgens te verkopen, zou het niet realistisch zijn om direct vanaf het begin rente uit te keren. Dit doen wij om de organisatie voor nu en in de toekomst zo gezond mogelijk te houden. De rente en de nominale waarde worden na de looptijd uitgekeerd.”

Welk project zijn jullie op dit moment aan het realiseren?

Dewnarain: “Op dit moment zijn wij bezig met de bouw van The Diamond house. Als alles volgens planning loopt gaat de bouw van dit project starten in juni. Dit project wordt gerealiseerd op Exuma Island. Dit is het snelst groeiende eiland van de Bahama’s en ligt op een uur vliegen van Miami. Na veel marktonderzoek over de hele wereld hebben wij voor deze locatie gekozen. We richten ons als organisatie op locaties die in de top 3 behoren van de internationale vastgoedmarkten.

Verder zijn we erg blij dat het ontwerp van John door zijn unieke karakter niet alleen is opgepikt door de social media, maar ook door verschillende internationale vakbladen. Inmiddels hebben miljoenen mensen de woning gezien.”

...

The Diamond House op de Bahama’s

De vastgoedmarkt wordt steeds internationaler, wat is jouw visie als architect hierop John?

Bosch: “OZ is al jaren zeer actief in het Caribische gebied waaronder op dit moment met het nieuwe ziekenhuis voor Curaçao. We hebben dus ervaring met ontwerpen en bouwen in de typische condities van de Cariben.

Daarnaast is er in het Amerikaanse continent een enorme herwaardering van de moderne beweging of zoals zij het noemen de International Style. Wat wij samen met The Sandt hebben gedaan is dat we onze kennis van het gebied en die herwaardering van moderne architectuur in een nieuwe vorm van The Diamond House hebben samengebracht. Het is een leuke bijkomstigheid dat The Forbes dit vervolgens heeft bevestigd en nu de Bahama’s als de nummer 1 locatie ter wereld heeft benoemd waar je nu de beste vastgoedposities kan innemen.”

Hoe ben je bij dit ontwerp gekomen?

Bosch: “Het is een combinatie van het reageren op lokale omstandigheden en een grote bewondering voor het werk van John Lautner, een Amerikaanse architect die onder andere verschillende James Bond huizen heeft ontworpen Zo hebben wij o.a. rekening gehouden met extreme weersomstandigheden. Door onze ervaringen in deze regio hebben wij Van Rossum aangesteld als constructeur.”

Waarom is er een samenwerking tussen jullie en The Sandt?

Bosch: “Ten eerste heeft het te maken met de werkwijze. Er moet een gezamenlijk doel zijn waarin onze visie op de toekomst past bij die van de opdrachtgever, een vergelijkbare manier van denken, de filosofie achter de organisatie waarmee je wilt gaan werken en er moet een klik zijn. Dit zijn belangrijke onderdelen wanneer je een samenwerking wil aangaan. Wij werken om die reden graag met vaste partners. Wij halen nu ongeveer 10 procent van onze omzet buiten Nederland en voegen The Sandt toe aan onze expansiestrategie voor de komende jaren voor projecten buiten de landsgrenzen. We hebben een goede basis gezet en het resultaat van ons eerste project is boven verwachting.”

Meer informatie
The Sandt Investment Engineers
www.thesandt.nl | info@thesandt.nl
Architecten Bureau OZ
www.ozarchitect.nl | info@ozarchitect.nl