Sparen is een goede gewoonte, maar levert een laag rendement op. Steeds meer mensen zien hun geld onvoldoende renderen door de lage rente op spaarrekeningen, en de vermogensbelasting over een fictief rendement in box III.

Wat is het alternatief?

Beleggen op de beurs natuurlijk, maar het rendement daar is zelfs voor professionele beleggers niet goed voorspelbaar. Investeren in vastgoed wordt daardoor voor particulieren een reëel alternatief. Door de grote vraag naar (huur)woningen, is een rendement van 6 tot 8 procent op het Eigen Vermogen te realiseren. Maar de stap om ‘in het vastgoed te gaan’ vinden veel particulieren nog spannend. “Wij merken dat particuliere beleggers er van uit gaan dat zo’n traject erg complex is”, zegt Diederik de Meester van Barlavento. “Dat is begrijpelijk, er komt ook wel wat bij kijken als je het goed wilt doen.

Barlavento, gevestigd op de Utrechtse Maliebaan, is specialist in dit specifieke segment van de vastgoedfinancieringsmarkt. Jaarlijks adviseert Barlavento meer dan 250 ondernemers en particuliere vastgoedbeleggers. “Wij zoeken steeds voor elke individuele klant de beste oplossing in de markt”, zegt De Meester. “We weten voor de belegger partijen te vinden die in de regel 70 tot 80 procent van de marktwaarde in verhuurde staat financieren. De vastgoedmarkt is niet langer afgeschermd en ondoorzichtig. Sterker, deze markt is voor iedereen die eigen geld heeft en een kleine (of grote) portefeuille wil opbouwen toegankelijk. De adviseurs van Barlavento staan u graag te woord om vrijblijvend een inschatting te maken van uw vraagstuk.

Barlavento logo

Meer informatie
Barlavento B.V.
3581 CS Utrecht
T: +31 30 658 68 17
tw: @Barlaventobv
I: www.barlavento.nl
E: info@barlavento.nl

Barlavento is netwerkpartner van Vastgoed Belang – branchevereniging voor particuliere beleggers.