Het einde van het jaar is traditiegetrouw de tijd waarin geldzaken weer eens onder de loep worden gelegd. Past mijn zorgverzekeraar nog bij me? Heb ik de juiste energieleverancier? Waarom krijg ik nog de krant als ik alles online doe? Hoe zit het met mijn belastingaangifte?

Ook ten aanzien van je eventuele beleggingen stel je vragen met dit soort inhoud. Brengen mijn beleggingen straks genoeg op? En hoe zit het met de dienstverlening, heb je soms het gevoel er alleen voor te staan? Of heeft heb je meer een coach nodig?

Zit ik nog op de juiste plek?

Ben je in twijfel of je nog op de juiste plek zit met je vermogen dan is een second opinion een goed startpunt. Een expert kan je helpen om de juiste keuzes hierin te maken en het is soms raadzaam een advies hierin te vragen van bijvoorbeeld een vermogensbeheerder. De werkzaamheden van vermogensbeheerders kunnen behoorlijk uiteenlopen. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse fee, die een behoorlijke impact kunnen hebben op je rendement. Of misschien heb je de behoefte aan meer persoonlijke begeleiding. Stel het gaat wat minder met de beleggingen, zoals afgelopen jaar, is de vermogenscoach dan ook zichtbaar?

Wat houdt een second opinion in?

Bij Evi van Lanschot worden je wensen en doelen geïnventariseerd en wordt er gekeken of de huidige manier van beleggen nog de passende is. Mocht dat niet zo zijn dan ontvang je een beleggingsvoorstel dat aansluit op je persoonlijke wensen en doelen die we inzichtelijk hebben gemaakt. Het is dan gemakkelijk om dit te vergelijken met je huidige beleggingen.

Een passender aanbod? Stap over

Is het voorstel passender dan je huidige situatie en wil je overstappen? Dat is geen probleem, dit kan volledig uit handen worden genomen door de vermogensbeheerder, sommige vermogensbeheerders doen daar zelfs geen verkoopkosten voor rekenen. Ze helpen je puur om je financiële doelen te behalen. Wat het doel dan ook is wat je gesteld hebt. Voorbeelden van doelen zijn: stoppen met werken, je pensioen of het financieel ondersteunen van je (studerende) kinderen is. Een geruststellende gedachte, waardoor jij je op andere zaken kunt richten.

Overstappen is heel eenvoudig

Misschien speel je al langer met het idee om over te stappen, maar houdt het vooruitzicht van alle formulieren en het ‘gedoe’ je tegen. Niet nodig, met Evi’s overstapservice is het overboeken van je beleggingen zó geregeld. Samen met één van onze vermogenscoaches begeleiden we je eenvoudig door het traject.