In onze samenleving produceren we afval en dat is niet anders wanneer je een bedrijf hebt. Het is belangrijk dat het bedrijfsafval op een efficiënte manier wordt beheerd, die voldoet aan de strenge eisen van de overheid. Een afvalcontainer huren die past bij jouw afvalstroom is de beste oplossing. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten als je een container wilt huren voor jouw bedrijfsafval.

Soort afvalstroom

De eerste stap is het vaststellen van de soort afvalstroom waar je mee te maken hebt. In veel bedrijven komen diverse afvalstromen voor; kijk maar eens naar een bouwplaats, bijvoorbeeld. Hier zie je niet alleen bouw- en sloopafval, maar ook afval dat geproduceerd wordt door de medewerkers, zoals etensresten en plastic verpakkingen.

Bovendien moet ieder bedrijf rekening houden met regels en wetgeving met betrekking tot het afvalbeheer, wat betekent dat er maatwerk nodig is. Zo heeft een ziekenhuis zich aan andere voorschriften te houden dan een horecaonderneming, omdat er ander soort afvalstromen voorkomen.

Alle verschillende afvalstromen dienen apart van elkaar gedeponeerd te worden. Op deze manier kan er gerecycled worden, wat het milieu ten goede komt. Kies je ervoor om al het afval bij elkaar in één container te doen, dan kun je te maken krijgen met hoge boetes en in sommige gevallen is het zelfs verboden. Breng het soort afval dat er door het bedrijf geproduceerd wordt goed in kaart voordat je een container huurt om dit te voorkomen.

Een passende container

De tweede stap is een passende container zoeken voor jouw bedrijfsafval. Bekijk goed wat voor soort afval jouw bedrijf produceert en vraag vervolgens advies aan een professioneel afvalbedrijf, zoals Renewi. Zij hebben een breed assortiment in afvalcontainers voor iedere branche en bieden de mogelijkheid om meerdere containers tegelijk te huren. Zo kun je als bedrijf makkelijk afval scheiden en bijdragen aan een duurzamere toekomst. Bovendien weet je op deze wijze zeker dat je voldoet aan de regels voor jouw specifieke bedrijfsafval.

Het huren van een of meerdere afvalcontainers alleen is niet per definitie voldoende om het bedrijfsafval te scheiden. Medewerkers moeten de containers weten te vinden en daarnaast op de hoogte zijn van het correct gebruik ervan. Zo kan een kantoorpand zowel een container voor gewoon papier en karton hebben staan als een container specifiek bedoeld voor vertrouwelijk papier. Het is belangrijk dat werknemers weten in welke container wat moet, zodat het op een correcte wijze gerecycled wordt. Hetzelfde geldt voor alle afvalstromen, van plastic tot etensresten.

Het juiste afvalbedrijf

Als laatste is het verstandig om te letten op het afvalbedrijf waarbij je de container huurt. Niet elk afvalbedrijf heeft dezelfde normen en waarden, werkwijze en prijzen. Het is belangrijk dat het afvalbedrijf de regels met betrekking tot afvalbeheer en afvalverwerking naleeft, zodat je als onderneming bij een eventuele controle niet voor verrassingen komt te staan. Zo zit je met een afvalbedrijf dat efficiënte routes rijdt en staat voor recycling altijd goed. Ook een afvalbedrijf dat actief is in diverse branches en verschillende soorten containers te huur heeft, is een goede keuze. Let verder op de professionaliteit van het bedrijf en of ze een speciale tak hebben voor zakelijke klanten. Hoe meer expertise het afvalbedrijf heeft op het gebied van bedrijfsafval, hoe meer baat jouw onderneming daarbij heeft.

Zo zie je dat er aardig wat komt kijken bij het huren van een geschikte container voor bedrijfsafval. Wanneer je rekening houdt met alle besproken factoren, heb je binnen de kortste keren de juiste container bij het beste afvalbedrijf gevonden.