Hoe houd je je financiering op orde? Wanneer ben je organisatorisch gezond? En hoe stel je werkkapitaal zeker? Lees erover in deze gratis uitgave.

Klik op de afbeelding om de e-paper te bekijken

Inhoudsopgave

Nederlands mkb op zoek naar financiering

De wereld van het midden- en kleinbedrijf (mkb) verandert snel. Door digitalisering, en de hierbij komende mogelijkheden, is ook de klantvraag niet meer hetzelfde. Zo verwachten consumenten dat producten worden afgestemd op hun voorkeuren.
  

Lees verder op pagina 4

Wie het goed doet, stuurt samen met de klanten

Organisaties hebben vaak over ‘klanttevredenheid’, maar echte klantgerichtheid betekent een klant het vertrouwen geven dat jij het beste met hem voor hebt. Klantgerichtheid moet je uitstralen, de klant moet voelen dat jij hem oprecht wil helpen. Deze houding moet tot in de haarvaten van het bedrijf zitten.
  

Lees verder op pagina 7

Vermogensbeheerders handelen naar klantbeeld

Volgens econoom Edin Mujagic jagen centrale banken de consument met hun spaargeld richting de aandelenmarkt met alle risico’s van dien. Ook voor vermogensbeheerders is rendement zoeken op korte termijn nu complex of zelfs onmogelijk.
  

Lees verder op pagina 9

Ontwikkelingen in verantwoorder creditmanagement

Creditmanagement heeft te maken met belangwekkende ontwikkelingen: digitalisering heeft de sector flink beïnvloed en er komt meer aandacht voor verantwoorder creditmanagement. Daar valt onder meer een socialer incassobeleid onder.
  

Lees verder op pagina 12

'We gaan echt niet 1 miljoen zzp'ers opjagen'

Het zou kunnen dat het u ontgaan is, maar per 1 mei 2016 is er iets veranderd in de wereld van de zelfstandigen zonder personeel. De oude vertrouwde Verklaring Arbeidsrelatie, beter bekend als VAR, is vervangen door een nieuwe wet.
  

Lees verder op pagina 13

Beleggen niet jouw hobby?

Ben je niet goed in beleggen of heb je geen behoefte om je erin te verdiepen, maar zie je er wel de noodzaak van in? Probeer dan op lange termijn te beleggen in een zo breed mogelijk indexfonds. Hierbij een snelcursus indexbeleggen.
  

Lees verder op pagina 15